Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Inför skolbussar till Vibackeskolans elever som inte bor på Alnö – lika trångt som på en kycklingfarm

Jag är så trött på att behöva åka buss med över 40 elever i en buss som knappt rymmer 20 personer. Förstår inte ansvariga att det är orimligt?

Jag vill att man inför skolbussar för Vibackeskolans elever.

Jag tycker att det är konstigt att man låter oss elever, som inte bor på Alnö, trängas på femman. Det kan ta över en timme för oss att åka hem, eftersom vi bor på sista stationen.

Den snabbaste vägen mellan Vibackeskolan och Gångviken tar tio minuter att åka och det motsvarar 7,3 km. Jag tycker att det är konstigt att det tar en timme för oss att komma hem när det egentligen borde ta cirka tio minuter.

Det är tur att vi inte slutar samma tid som alla andra som ska ta femman, för då hade vi inte ens fått kliva på.

Jag kan förstå att det blir dyrt för kommunen att införa skolbussar hem, men busskorten till eleverna kostar väl en del nu också.

Om vi får skolbussar blir det säkrare för eleverna. Jag förstår inte hur man kan tillåta att 13-åringar åker "vanlig" buss med människor som kan vara farliga. Vem som helst kan komma fram till oss...

Det är väl kommunens ansvar att vi elever ska kunna ta oss hem säkert?

Det kan inte heller vara särskilt kul för vuxna personer som ska hem från jobbet och behöva åka hem med halva Vibackeskolan. Till följd av detta kan inte de äldre personerna eller vuxna med barn kliva på eftersom de har rollatorer, eller barnvagnar som inte ryms.

En annan anledning till att införa skolbussar är att det är farligt att åka så många personer på en buss. Det finns inga bälten – och vi har nästan samma utrymme i bussen som på en kycklingfarm.

Tänk dig att du står och knappt kan andas på grund av att du är helt intryckt, bussen åker på ett gupp och du ramlar...

Jag ber kommunen, och Vibackeskolan, att införa skolbussar så fort som möjligt.

Bussåkande elev

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel