Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Inte heller lätt för personal i coronakrisen – bara att bocka och buga och låtsas att allt är bra

 
Corona: Näringsliv
Visa alla artiklar

Det är tröttsamt och känns hopplöst att läsa om företag som varslar och permitterar sin personal på grund av röda siffror under rådande coronakris. Även om pandemin förutspås att klinga av inom en inte allt för distanserad framtid så är det tydligt hur vi löntagare förväntas att "förstå" att så här kan det ju inte hålla på, man måste minimera personalstyrkan.

Något som stör mig är hur vi som utför jobben ständigt förväntas att jobba mer tidseffektivt... Det får gärna gå ut över de ständiga säkerhetskraven som sällan efterlevs som de ska och om det går ut över vår personliga hälsa och välmående så spelar det inte heller någon roll, för så länge produktionsmålen för månaden uppnås och kostnaderna hålls nere så är det bara att stå med mössan i handen, ta emot och se glad ut.

Ställer vi motkrav och kommer med förslag om förbättrade arbetssätt så får vi ändå inget gehör eller tid för det. Vi blir uppsagda och utbytta.

Det är bara att bocka och buga och låtsats som att allt är bra...

"Bohica"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel