Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Inte läge att demonstrera under en pandemi

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Att demonstrera är ett effektivt sätt för medborgare att gå samman och få regeringen och ledarnas uppmärksamhet. Men att välja en tid för en stor manifestation mitt under en pandemi är inte lika effektivt. Man väljer att samlas hundratals människor tätt intill varandra när ett dödligt virus härjar i samhället. Det är ingen bra idè med tanke på hur smittsamt covid-19 är.

Rörelsen Black Lives Matter är bra och oerhört nödvändig. Men man kunde valt en bättre tid att samlas på. Viruset skördar tusentals liv världen över, och dess eftersläpning likaså. Människor varslas och sägs upp, vilket i sin tur leder till enorma ekonomiska problem i hushåll världen över, och hemlösheten ökar då räkningar ej kan betalas.

Social distansering leder till depressioner och självmord. Oförmågan att hälsa på våra äldre leder till en ökad ensamhet, som i sig är en dödlig "sjukdom". Det är alltså inte bara viruset som dödar utan även följderna som kommer efter.

Varför kan vi inte respektera viruset, våra äldre samt våra medmänniskor och följa de råd som ges från myndigheter? Med förbud mot folksamlingar över 50 personer, och rekommendationer om två meters avstånd.

Stå upp mot rasism, men respektera även viruset och dess dödlighet.

Elias

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel