Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Jag är den ni skyller allt på – har valt friskola till mina barn

 
Skolnedläggningarna i Sundsvall
Visa alla artiklar

Jag känner mig tvungen att lägga mig i debatten om nedläggningshotet mot de kommunala skolorna i Sundsvalls kommun. Jag är den ni vill skylla allt på: en förälder som valt friskola till sina barn.

Jag utgår ifrån att alla föräldrar väljer det som är bäst för sina barn. Den kommunala skolan som mina barn gick på fungerade inte för dem. Alla barn är olika och jag valde att sätta dem i friskola istället. Ett val jag aldrig ångrat.

Vi har ju i Sverige något som heter fritt skolval.

Vi har också möjlighet att välja vård var vi vill i landet.

Jag har ett barn med en speciell sjukdom. Jag har inte valt Region Västernorrland, för de har inte kunskap om hans sjukdom. Har jag som förälder gjort fel, då jag inte valt det lokala?

Jag har aldrig önskat bort nån kommunal skola, utan jag har gjort det som passat bäst för mina barn. Att beskylla föräldrar för att de valt något de tror på för sina barn tycker jag är fel. Jag tänker inte ha dåligt samvete för det.

Till detta vill jag lägga till att vi inte har privata skolor i Sundsvall, inga föräldrar betalar mer för att sätta sina barn i skolan. Vi har ingen elitskola.

Låt Sverige vara valfritt i skol- och vårdsynpunkt och sluta klanka ner på föräldrar som gör det som passar sina barn bäst.

Mamma

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel