Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Jag är en av kvinnorna som har haft en "relation" med polismannen – hur ska jag kunna känna tilltro till poliskåren?

 
Polisman i länet anklagas för olämpligt beteende
Visa alla artiklar

Jag har läst ett par artiklar angående polismannen i länet som uppges ha haft olämpliga kontakter med unga missbrukare och jag känner att jag har lite att säga om saken.

Läs också: Här kan du läsa polismannens syn på anklagelserna

Jag är en av kvinnorna som ST har berättat om och som har haft en "relation" med polismannen. Jag har en trasslig bakgrund som fört med sig att jag under många år hade svårt att se att jag förtjänade någonting bra. Det är så i missbruket, du fäller krokben på dig själv hela tiden. Du gör sånt som du egentligen inte vill för du ser inte ditt eget bästa och framför allt inte ditt eget värde.

Jag hade tagit mig en bit framåt då jag första gången kom i kontakt med polismannen, och jag frågade mig varför han ville träffa mig. Han sa att han hade följt mig ett tag och varit med om att "gripa" mig ett par gånger och vi fortsatte ha kontakt. Han var ganska tjatig, så till slut sågs vi hemma hos mig. Sedan fortsatte vår kontakt i flera års tid, till och från. De flesta gångerna vi sågs var han i tjänst och kom i uniform. Jag var också hemma hos honom och vi har även setts på polisstationen.

Nu till mina funderingar:

■ Hur tycker du, Kenneth Bergquist, polisområdeschef, att jag ska göra för att kunna känna tilltro och respekt för poliskåren som du chefar över?

■ Hur kan du säga att du ser allvarligt på händelsen, utan att du riktigt agerar?

■ Hur kan du hoppas att det som har hänt inte ska göra så att allmänheten ska se annorlunda på hela kåren?

Efter alla mina möten med din anställda polis, och efter allt som hänt, kan han fortsätta tjäna samhället. Han får fortsätta vara en person som ska sprida trygghet i staden.

Är det en sådan här polis samhället vill ha?

Jag tycker att all polispersonal i polishuset där den här mannen jobbar ska ställa sig framför spegeln i uniform och fråga sig varför de blev poliser och om de kan försvara en polis som gör som han har gjort – om det är så man skapar trygghet i samhället.

Själv vill jag verkligen kunna känna tilltro till polisen. Jag vill kunna vända mig till er när jag behöver hjälp och jag vill att våra barn ska respektera och känna sig trygga när ni kommer.

Skärpning Västernorrlands poliskår!

Arg och besviken

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel