Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Jag är för en logistikpark i Petersvik – och jag skäms inte

 
Petersviks framtid
Visa alla artiklar

Det är i dagarna tufft att vara politiker i Sundsvall. Inte riktigt 100 procent av politikerna är helt överens, men inte så långt därifrån faktiskt. Med en förkrossande majoritet besegrades vännerna för idyll i Petersvik.

Alla följer manualen för hur politiskt arbete ska gå till, men oaktat det så blir politikerna i sociala medier kallade både det ena och det andra från vissa "vänner" för Petersviks bevarande. I den sfären är man som Sundsvallspolitiker en idiot kort och gott.

Att slunga ur sig sådana tillmälen med sådan självklarhet får mig att häpna över den stora psykiatriska kunskap som råder i Sundsvall på området.

Här fanns också de som tar i lite hårdare, är säkrare och därmed får man utgå från att dessa människor besitter specialistkunskaper långt utöver det vanliga när de utan individuell undersökning kan konstatera att politikerna i Sundsvall besitter lägst intelligens av samtliga politiker i Sverige. Wow, det kallar jag effektiv distansundersökning.

En i mitt tycke ointelligent ståndpunkt från de i övrigt så intelligenta "vännerna" är när vissa gör gällande att vård har ett mindre värde till förmån för betongklumpar, så som logistik-sidan skulle se på saken.

Men stopp ett tag. Jag tycker att fungerande vård i samhället är något av det viktigaste som finns och som vi ska vara stolta över och också vara beredda att försvara till varje pris. Samtidigt är jag starkt för logistikparken som planeras i Sundsvall.

Saken är glasklar, tycker nu många Sundsvallsbor. Jag är en tydligen mindre vetande och talar utan någon som helst hjärnaktivitet innan jag tar till orda. Jag är uppmanad att skämmas då jag har mage att känna glädje över att logistikparken nu kommer att byggas, till stort gagn för Sundsvallstrakten och mellersta Norrland.

Jag har mina politiska uppfattningar, det är sant. Kanske är det också sant att jag skulle tycka på ett annorlunda sätt om min IQ vore ett snäpp högre? Många som uttalat sig för "vännerna" är övertygade om den saken. Hm?

Men, nä. Jag känner ingen stolthet över mina åsikter. Jag råkar bara ha åsikterna, som vilken fri människa som helst. Jag känner definitivt ingen skam för mina åsikter.

Skam tror jag är ett tillstånd som kan komma att infinna lång förfluten tid efter att någonting har utspelat sig och när man är totalt överbevisad om att man hade så fel den gången för länge sedan. Jag känner därför ingen skam för att jag är för logistikparken. Jag slapp känna skam för att jag var för bygget av bro mellan Malmö och Köpenhamn.

Jag tror att "storbygget" i Sundsvall slutar på samma lyckosamma sätt. Jag tror vidare att jag är helt normal och ingen idiot. Men vem vet?

Avslutningsvis så tror jag att en god vård har sin grund i att största möjliga antal människor har jobb att gå till med förmågan att kunna betala in skatt till samhället. Just detta tror jag är nyckeln till ett välfärdssamhälle. Vår förmåga att betala skatt sätter standarden på morgondagens sjukvård. Nä, skäms gör jag inte!

Bo Staalberg

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel