Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Jag bor på Södermalm men tvingas ta bilen till jobbet i centrum

Jag har en fundering som blivit ett problem och därav en fråga som är riktad till Sundsvalls kommun och andra som känner sig träffade.

Jag bor på Södermalm och jobbar i Sundsvalls centrum, vilket är ett skönt avstånd att promenera.

Av vad jag har hört och förstått så vill man minska biltrafiken i Sundsvall centrum, därför höjde man p-avgifter i stan och byggde nya Sundsvallsbron, med mera.

Men hur är det tänkt när vi som bor nära centrum inte har någonstans att parkera bilen där vi bor? Det finns inga parkeringsplatser till lägenheterna där vi bor. Parkeringar där man får stå fyra timmar byggs om och endast de med tillstånd får stå där. Sundsvalls kommun sätter upp skyltar med parkeringsförbud längs gatorna. Detta resulterar i att det inte går att parkera sin bil någonstans – förutom i stan.

Alltså får jag ta bilen till jobbet, trots tio minuters promenad, vilket blir en motsatt effekt av det kommunen vill.

Jag har annonserat på Blocket, kontaktat Qpark och Drakstaden för att försöka hitta andra lösningar på parkering, men nu har det tagit stopp.

Hör gärna av er om ni har något förslag på lösningen.

Ps. Bilen måste jag tyvärr behålla för att hjälpa äldre släktingar utanför stan.

Bubblan10

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel