Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Jag gjorde en studie – våra 30 rullar skithuspapper räcker i nära två år

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Nu har jag gjort en vetenskaplig studie. Rätt poppis i dessa dagar. Hustrun tycker inte vi behöver köpa mer toapapper, men jag undrade, om man inte ska passa på i alla fall. Man vet ju aldrig.

Jag har därför mätt, testat i olika fallstudier problematiken i vårt hemmalabb, och dragit några slutsatser. Vi har här hemma 30 rullar skithuspapper, snittlängden är 35,6 meter per rulle. Vid ett normaltorkningstillfälle så använder jag 75 centimeter papper och det sker två gånger per dag i allmänhet. Fördelar jag 1 068 meter toapapper på 1,5 meter dagligen så kommer rullarna att räcka i nära två år ifall jag alltid skiter hemma. Vilket jag inte gör.

Men nu kan kritiker kontra med att pappersförbrukningen är beroende på konsistensen av fekalierna. Men det jämnar ut sig i längden sa ju han som sket på sig. Konsistensen varierar ju från granitblock till aerosol.

Förutom detta så kan man ju påverka mängden papper med att experimentera mellan Purex, Laxido apelsin och eventuellt bulkmedel och kol samt annan kosthållning.

Testen baseras inte på ett säkerställt antal falltester för att statistiskt säkra underlaget, för då är vi inne på nästa vinter. Så länge tänker jag fan ta mig inte sitta i karantän.

Lokföraren i Bänkåsviken

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel