Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Jag trafikerar Alnöbron flitigt utan att vägytan har jämnats till – trots att nio månader har gått

Artikel 7 av 7
Upprustningen av Alnöbron
Visa alla artiklar

Hej Trafikverket!

Jag vill till mitt försvar säga att jag verkligen har försökt!

Jag har verkligen gjort mitt yttersta genom att både jobba i stan och dessutom åka till Birsta med jämna mellanrum på helger och kvällar. Ganska ofta dessutom – i dessa trädgårdstider. Dessutom har den yngre sonens fotbollssäsong börjat, något som är väldigt bra för Alnöbron då de tränar på andra sidan sundet, minst tre gånger i veckan. Jag brukar åka tillbaka till ön under tiden också. Bra va?

Som en sista åtgärd har jag under året som gått försett min 18-åring med eget körkort och bil, vilket ju alla vet innebär en hel del bilkörande. Han kör säkert tio gånger så mycket över bron som jag gör i normala fall – natt som dag. Jag har uppmuntrat honom att ta en extra sväng till stan, allt för att underlätta Trafikverkets arbete.

Enligt Trafikverkets uttalande i ST i september 2019 så har de "varit tvungna att välja den här beläggningstypen som är lite grövre, och det har vi gjort för att det ska hålla längre och bättre. Ytan kommer bli mer jämn när fler har åkt på den, trafiken gör så att det packas ihop".

De lägger också till att "nu kommer det bli bättre med lite tid".

Som ni hör har jag verkligen försökt att dra mitt strå till stacken här. Jag ser inte hur jag skulle kunna hjälpa Trafikverket mer än vad jag gjort angående att "jämna till" och "packa ihop". Asfalten är ju fortfarande mer som en guppig grusväg och skarvarna på bron studsar jag fortfarande över. Eller är det tid som saknas? Hur längre är "lite tid"? Är vi kanske för otåliga som tänkte att det skulle ha blivit bättre efter nio månader – är det nio år som är lite tid?

Har Trafikverket några förslag till hur vi på ön kan underlätta deras tillplattning så tas det gärna emot. Ska vi byta till tyngre fordon? Traktorer? Öka busstrafiken?

I Trafikverkets tjänst

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel