Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Jag vill se ett livfullt Sundsvall med fräcka kontraster – hotellen blir ett verkligt lyft

"Om man måste bygga ett hotell, så gör det borta vid nya resecentrum. Då försvinner hotellet i mängden." Det skriver signaturen Tommy i sin insändare.

Om Sundsvall envisas med att nya byggnader ska försvinna in i mängden så blir vår stad till slut väldigt intetsägande och trist. Jag vill se en livfull stad, gärna med fräcka kontraster. En växande stad som bara blir större utan att någonting får sticka ut blir till slut bara ful, grå och tråkig.

Nu känns det härligt med Stordalens hotell intill vår stads fotbollsstadion och med planerade hotellet på Finnkajen kommer det bli till ett verkligt lyft för Sundsvall.

Stan fylls upp av fler konferensgäster och affärsägarna i Sundsvalls slumrande centrum inser alldeles säkert att förutsättningen för att bedriva handel förutsätter att det finns en kundmassa som frekventerar centrum.

Med ett växande Sundsvall som populärt mål så slipper vi invånare framleva våra liv i en stagnerande stad. Utveckling innebär givetvis att vår stad förändras lite grand. Hotellverksamhet är den bästa tänkbara tillväxten för Sundsvall. Jämför gärna med fabriksskorstenar.

Jag säger alltså hurra, hurra, hurra för den nya fräcka hotellplaneringen på Finnkajen. Det blir toppen fastän det bara blir ynka elva våningar.

Nu bygger vi och "fräckar till" vår stad. Nejsägarna har länge nog backat vår stad in i framtiden. Men nu tar det fart. Nu kör vi.

Heja Sundsvall!

Valle

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel