Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Jurister borde hjälpa boende på Allégården

Jag har nu följt artiklar i Sundsvalls Tidning om servicehuset Allégården. Först ska det sägas att jag har ingen koppling till Allégården, jag har aldrig varit där och känner ingen som jobbar där. Vad vill jag ha sagt med det? Att jag har ingen personlig vinning av detta inlägg.

Finns det ingen av Sundsvalls advokater, som utan ekonomisk vinning, vill ta sig an "våra" gamlas bekymmer och oro där? Jag efterlyser någon jurist/advokat, med hjärtat på rättat stället, som hjälper dem som byggt upp vårt samhälle. De, som kanske, gjort det möjligt för dig att bli jurist/advokat genom att bygga upp ett utbildningssamhälle.

Den eller de skulle kunna ha ett möte på Allégården, där man kan informera boende om gynnande förvaltningsbeslut, och hur man kan ändra det. Man kan också informera om den så kallade besittningsrätten.

Ni, som styrande majoritet i socialnämnden, vad har ni för människosyn? Ni, som tagit uppdraget att värna de svaga i samhället, läs den så kallade portalparagrafen i socialtjänstlagen. Ingenstans i era partiprogram hittar jag att ni ska sparka på dem som redan ligger (gamla, sjuka, blinda, funktionsnedsatta, och så vidare). Bättre kan ni!

"Lin Kauping"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel