Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Kallades till röntgen i stor och tyst sjukhusbyggnad i Härnösand – är verksamheten kostnadseffektiv, regionen?

Min läkare remitterade mig till ortopeden på Sundsvalls sjukhus. Efter några veckor fick jag en kallelse för röntgen i Härnösand, fem mil bort. Till Sundsvalls sjukhus har jag tre kilometer.

Jag ordnade med skjuts eftersom jag inte kör bil själv och bor där det inte finns bussförbindelse, trots att jag bara bor elva kilometer från Sundsvalls centrum, men det är en annan historia.

Väl framme på "närsjukhuset" Härnösand gick jag in genom norra entrén och möttes av en tyst och öde korridor. Klockan var 09.30, men här var ingen aktivitet.

Jag tog hissen till röntgen. Fortfarande inte ett ljud – inte en enda människa.

Kom så fram till ett väntrum – lika tyst och öde.

Klockan i rummet visade sommartid trots att vi övergått till vintertid två veckor tidigare. Välstädat och pyntat med blommor, hemvävda dukar och en välordnad lekhörna fick mig att i tankarna återvända till 80-talet.

Fortfarande inte en medmänniska eller ett ljud. En skylt "Anmäl dig här". Knackade lite försynt på glasrutan och tack och lov, där fanns en person som kollade min legitimation och bad mig vänligt att slå mig ned i väntrummet.

Jag blev så småningom röntgad och kunde vända tillbaka till verkligheten.

Summerade att jag mött två medpatienter samt sex sjukhusanställda, inklusive de två personer som arbetade på det välsorterade apoteket utan besökare.

Nu undrar jag: Har Region Västernorrland i dessa tider råd att hålla sig med en stor sjukhusbyggnad, som såvitt jag kunde se inte hade särskilt mycket verksamhet?

Förundrad Sundsvallsbo

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel