Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Kamera kan lösa problemet med skymd sikt bakåt – bussföraren borde ta upp problemet med arbetsgivaren

Replik på insändaren "Bussförare: Reklam skymmer sikten bakåt – jag får chansa att det är fritt när jag kör ut från hållplatsen".

Om det nu är som du beskriver så är det ett arbetsmiljöproblem och bör tas upp med din arbetsgivare, som i sin tur bör ta upp det med kommun/markägare.

Att chansa och svänga ut från en hållplats där ni inte har företräde, på grund av att ni ser dåligt bakåt för reklam, är ingen ursäkt. Tyvärr. Eftersom bussar ofta går efter devisen störst går först så kan jag förstå de bilförare som blir förbannade på sträckor där ni inte har lagen på er sida.

Ett antal gånger har jag fått en irriterad busschaufför bakom mig, så nära att jag inte ens ser registreringsplåten. Då ligger man för nära.

En lösning på ert arbetsmiljöproblem kan vara att ni får kameror som kan slås på bakåt när ni ska köra ut från en hållplats. Med det är er arbetsgivare som måste lösa detta, inte vi bilister som blir drabbade.

Rädd för bussar

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs även: Bussar har inte företräde på en 60-väg – jag har flera gånger tvingats tvärnita

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel