Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: KD hade alla möjligheter att framföra att de inte önskade en EU-debatt – sorgligt att de kritiserar i efterhand

I en debattartikel 11/3 kritiserade kristdemokraterna Stefan Hill, Ronja Strid och Emil Esping att det i Sundsvalls kommunfullmäktige arrangerades en debatt om EU.

Det är sorgligt att KD hellre skriver en debattartikel och kritiserar i efterhand istället för att delta i diskussionen och påverka vilka temadebatter vi ska arrangera när de har chansen.

KD deltog tillsammans med alla andra partier i fullmäktige på presidiekonferensens möte där debatten planerades. Kristdemokraternas representant hade alla möjligheter att framföra att de inte önskade ha en EU-debatt om det nu var deras åsikt. Istället uttryckte KD:s representant inget annat än stöd för att en EU-debatt skulle hållas.

Nu har KD tillsammans med alla andra partier i kommunfullmäktige beslutat vilka temadebatter som ska hållas under resten av året. Jag förutsätter att KD:s representant har förankrat det i sitt eget parti.

Jag hoppas verkligen att KD ser värdet i att delta både i planeringen av debatterna och i själva debatterna i framtiden. Det är ett gyllene tillfälle att visa upp våra politiska skiljelinjer för medborgarna i Sundsvalls kommun.

Arianne Sundman, ordförande i kommunfullmäktige i Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel