Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: KD kräver att kommunen hjälper Ahmad och Bayan – vilket hyckleri!

 
Funktionshindrade i Sundsvall ska utvisas
Visa alla artiklar

Med anledning av Liza-Maria Norlins insändare "Nu räcker det – vi måste hjälpa Ahmad och Bayan" i ST 6/9.

Det är hyckleri från Kristdemokraterna att säga att kommunen ska ta ansvar och hjälpa dem som fått avslag på sin asylansökan.

Kristdemokraterna är ett utav de partierna som driver på för en starkt åtstramad asylpolitik.

Under måndagen går Kristdemokraternas partiledare Ebba Bush ut och kräver att svenska biståndspengar ska användas för att bygga fängelser utomlands. Detta är bara ett i raden utav KD:s oetiska förslag.

Att när det passar komma och säga om att vi ska hjälpa dem som drabbas av den hårda migrationspolitiken Sverige har är inget annat än hyckleri.

Från Vänsterpartiets sida tycker vi att historierna om Ahmad och Bayan är djupt sorgliga och det är fruktansvärt upprörande att Migrationsverket vill utvisa personer som har bott under en lång tid i Sverige och har blivit hemmastadda här – vi står för en annan politik.

Men Liza-Maria Norlin, som sitter i Kristdemokraternas partistyrelse, vet att det inte är kommunen som beslutar vilken migrationspolitik som ska råda – utan riksdagen. Där kräver Kristdemokraterna en åtstramad migrationspolitik.

Vi hoppas att Liza-Maria Norlin tar med sin humanistiska ton, som hon nu uppvisar, till styrelserummet.

Styrelsen för Vänsterpartiet i Sundsvall, genom ordförande Emelie Bergström

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel