Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: KD svarar: Det konstiga är att diskutera statsbudget istället för kommunens ekonomi

Slutreplik på Niklas Säwéns insändare "Konstigt att politiska företrädare distanserar sig från beslut som deras partier ställde sig bakom".

Det enda konstiga här är att Niklas Säwén började diskutera miljoner i statsbudgeten istället för att fokusera på den ekonomi han och den politiska majoriteten (S, V och C)  är ansvariga för. 400 000 kronor per år och en investering på 8 miljoner borde vara ett beslut värt att diskuteras när kommunen 2018 gick med ett minusresultat på 106 miljoner och investeringsbehoven är stora, samtidigt som vårt gemensamma skuldberg redan är högt.

Niklas Säwén slår på stora trumman när en enskild medlem hos Kristdemokraterna tycker att kultur- och fritidsnämnden fattat fel beslut. För mig som gruppledare vill jag ha högt i tak, våra medlemmar får självklart ifrågasätta beslut som även jag eventuellt står bakom.

Vad gäller satsningar på välfärden från staten. Med statsbudgeten från M och KD skulle det innebära 32,4 extra miljoner till Sundsvall. Våra pensionärer skulle få lägre skatt. Budgeten innehåller även satsningar på 700 miljoner för fler äldreboenden, och 400 miljoner för att minska barngrupperna i förskolan. Dessutom stora satsningar på vård. Det är mer än Socialdemokraternas 20 miljoner.

Liza-Maria Norlin, gruppledare Kristdemokraterna Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel