Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: KDU Västernorrland: Bra att samtala med samtliga riksdagspartier – vi ska göra allt för att få igenom vår politik

Kristdemokraternas partistyrelse offentliggjorde torsdagen den 21 mars bland annat följande formulering: "Vi kan samtala med samtliga riksdagspartier i syfte att nå samsyn i enskilda sakpolitiska frågor där det finns förutsättningar för att stärka stödet för den politik vi står för’’.

Vi i KDU Västernorrland välkomnar att KD skapar sig bättre förutsättningar att få igenom kristdemokratisk politik.

Den 11 januari förändrades Sveriges politiska landskap, när Alliansen avvecklades därför att C och L valde att agera stödhjul åt en socialdemokratisk regering istället för en borgerlig regering med Ulf Kristersson som statsminister.

KD hoppas på en framtid som gör det möjligt att bedriva borgerlig samarbetspolitik i Sveriges riksdag, men där är tyvärr inte riksdagen idag. KD har därför valt att öppna upp för samtal med samtliga riksdagspartier i syfte att nå samsyn i enskilda sakpolitiska frågor där det faktiskt finns förutsättningar för att stärka stödet för den politik KD står för. Både de partier som de känner en gemenskap med och de vars principer ligger långt från kristdemokratisk ideologi.

Vi anser att vi som borgerligt parti ska göra allt vi kan för att få igenom kristdemokratisk politik. En värdeorienterad politik som har människans okränkbara värde i centrum. En politik som anser att familjen är den viktigaste gemenskapen och den grund samhället står på.

Den kristdemokratiska ideologin gör att vi vet vilka vi är, och vi är stabilt förankrade i vår identitet och vacklar inte gällande vår politik. Sverige behöver nu en rakryggad och borgerlig politik för att korta vårdköerna, få fler poliser och ett starkare försvar. Därför anser vi att det är bra att KD framöver kan samtala med samtliga riksdagspartier i enskilda sakfrågor för att få igenom vår politik.

För att möta många av de utmaningar Sverige står inför, kan vi inte passivt bara titta på, det behövs en borgerlig politik – och KD med Ebba Busch Thor i spetsen är det tydligaste partiet som står upp för just detta. Vi är glada att vi tillsammans med Moderaterna kommer att vara den tydliga och stabila borgerliga oppositionen.

Ronja Strid, distriktsordförande KDU Västernorrland

Ali Khojasteh, ledamot KDU Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel