Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Kina och Indien tror inte på IPCC

Johanna Thurdin efterlyser i sin insändare "Vi kan rädda klimatet om vi vill" konkreta resultat i stället för tomma floskler från våra politiker. Men själv vädrar hon just tomma floskler:

FN:s klimatpanel IPCC är en rent politisk organisation. I:et står för "intergovernmental", som betyder "mellanstatlig". Dess politiker har visat att de inte har kompetens att känna igen kunniga forskare bland alla okunniga charlataner, som kallar sig forskare. Så har praktiskt taget alla deras larm slagit fel:

Isbjörnarna har blivit fler än 30 000. Isen på havet i Arktis visar inga tecken på att försvinna. Den passerar i dagarna sitt årliga minimum med nästan samma utbredning som de senaste fyra åren. Istäcket på Grönland har börjat växa. Den senaste säsongen minskade isbildningen med 200 kubik-kilometer, men ökade de två föregående åren med 300 kubik-kilometer. Dess största glaciär har börjat växa enligt Danmarks Meteorologiske Institut.

Fler söderhavsöar växer än krymper enligt universitetet i Auckland, Nya Zeeland. Korallerna växer lika snabbt som havet stiger. Orkaner och tyfoner visar en avtagande tendens sedan 90-talet enligt dr. Ryan Maue, som löpande visar data. Extremväder är helt normalt i vårt naturliga klimat. Öknarna minskar, så att jorden enligt NASA blivit 13 procent grönare sedan 60-talet.

Johanna Thurdins partikamrater i regeringen har drivit igenom skatter på flyg och bensin, för att minska "utsläppen". Men på global nivå ökar dessa med 2,5 à 3,0 procent om året. Sveriges andel är 1,6 promille. Om skatten minskar vårt flygande med tio procent, så betyder det att den globala ökningen försenas med uppskattningsvis fem timmar!

Utsläppen kommer att fortsätta öka, eftersom Kina, Indien och andra U-länder startar upp 3-5 stora kolkraftverk varje vecka fram till 2030. Över 3.000 är planerade. Skatterna är totalt meningslösa!

Vill då Kina och Indien fördärva klimatet för sig själva och oss? Naturligtvis inte. Koldioxid är växternas viktigaste näring, varför den ökade halten i luften bidragit till 40 procent större skördar på 20 år enligt FAO. Mer mat och billigare mat har minskat andelen "extremt fattiga" från 37 till 10 procent på 25 år enligt Världsbanken. Mer än en fjärdedel av mänskligheten har fått det bättre ! Det är tvärt emot IPCC:s larm.

Det finns inga mätningar som visar att koldioxid påverkar klimatet, medan solens påverkan rapporterades redan 1801 och mångfaldigt bevisats därefter. Dess aktivitet har nu minskat dramatiskt, vilket förebådar kallare klimat. Det sker alltså vad regeringen än beslutar. . .

Sture Åström, nätverket Klimatsans

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel