Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Klass 5 på Heliås Svartvik: Alla måste få lära sig att läsa!

Vi har hört att regeringen tänker satsa en stor summa pengar för att höja läsförståelsen hos barn. Det tycker vi är bra.

Vår klass har varit med i Sveriges radio och berättat om varför vi tycker att det är viktigt med läsning och läsförståelse. Det tycker vi att alla ska få veta, även de som inte lyssnar på radio.

Vi tycker verkligen att alla barn ska få lära sig läsa i skolan. Det är också viktigt att man får träna hemma med sina föräldrar.

Vi tycker också att alla barn måste få lyssna till högläsning och läsa själva för att de ska utveckla sitt ordförråd. Om man har ett bra ordförråd får man lättare att läsa och kan skriva mer avancerade texter. Då kan man lyckas bättre i skolan.

Alla ska ha möjlighet att utbilda sig till vad de vill när de blir äldre.

Till sist vill vi säga att alla barn måste få den hjälp de behöver för att lära sig läsa och skriva. Ingen får lämnas ensam i sitt lärande.

Klass 5 på Heliås Svartvik:

Carl, Elvira, Loke, Erik, Alwin, Emma S, Simon, Love, Gabriel, Nathalie, Melina, Emma B, Alfred W, Lukas, Alice, Egon, Alfred E och Caroline (lärare)

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel