Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Klen satsning på Turkietresor från Sundsvall-Timrå Airport – önskar fler avgångar

Som nybliven Sundsvallsbo är jag på det stora hela nöjd med min nya stad. Men en sak som stör mig och som jag inte riktigt kan förstå är charterutbudet från Sundsvall-Timrå Airport.

Varför det ska vara sådan klen satsning mot Turkiet blir extra svårt att förstå när omvärldens förtroende för vår svenska krona samtidigt är rekordlågt.

Nu är det endast Detur som bedriver en oregelbunden chartertrafik från Sundsvall till Antalya i Turkiet. Mellan juni och oktober är dessutom Turkietresenärerna från Sundsvallstrakten hänvisade till Arlanda, Östersund eller Umeå.

Jag reste ifjol från Sundsvall till Antalya på två veckors chartersemester och måste säga att det var toppen med min lokala flygplats.

Någon kan förstås säga att Sundsvall Airport har ett antal charteralternativ inom eurozonen. Förvisso sant. Men då ska man i eurozonen försöka fäkta sig fram med svenska kronor som på snabb tid har förvandlats till en näst intill skräpvaluta.

Alla valutor har seglat ifrån vår svenska krona, förutom den turkiska liran. Som svensk blir det väldigt mycket dyrare att resa i eurozonen istället för att styra kosan till Turkiet som har samma härliga sol och varma kvällar, liksom tillika varma människor som annorstädes runt Medelhavet.

Ska det fortsätta så här för boende i Sundsvallstrakten? Att icke rika men likväl soltörstande Sundsvallsbor ska behöva finna sig i att se på Östersund, Umeå och Arlanda som vår centralort? Heter Östersunds största förort Sundsvall? Sen när? 

Jag som flyttade till Sundsvall i god tro om att jag flyttat till en större svensk centralort.

Valle V

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel