Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Klimatet kan inte vänta – rösta på Miljöpartiet i EU-valet

 
EU-valet i Västernorrland 2019
Visa alla artiklar

Det finns många viktiga frågor i politiken, men oavsett vilken fråga som engagerar dig mest, så är den beroende att vi klarar klimatet, den biologiska mångfalden och andra grundläggande förutsättningar för vårt liv på jorden.

De närmaste åren ser ut att bli de mest avgörande för hela mänsklighetens framtid. Då måste miljön prioriteras högst. Som du kan se om du jämför partiernas valmanifest, så är Miljöpartiets fokus på miljö mycket större än andra partiers.

Det märks också vid förhandlingsborden. Det är i EU vi har gjort störst skillnad. Enbart den reform av EU:s utsläppshandel som Miljöpartiet fick igenom 2018 har ett värde motsvarande flera år av hela Sveriges klimatutsläpp!

Nu går vi bland annat till val på en tvingande utsläppsbudget för alla EU-länder som inte kompromissar med vad som behövs för att klara Parisavtalet för klimatet. 

Så rösta på Miljöpartiet de gröna i EU-valet 26 maj. Barnen har ingen rösträtt, men det har du.

Göran Hådén (MP)

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel