Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Komforten på fotbollsstadion är den stora bromsen till ökat publikintresse – inte parkeringsbristen

Med anledning av insändaren "Många förlorar möjlighet att gå på GIF-match när hotell byggs på parkering".

Signaturen KGB ondgör sig över att Sundsvalls nya storhotell ska byggas på en idag nära parkeringsplats alldeles intill Sundsvalls fotbollsstadion, NP3 Arena.

KGB menar att detta kommer att innebära en negativ påverkan på antalet åskådare när besökande av fotbollsarrangemang inte längre kommer att kunna parkera tätt inpå arenan.

Jag tror att KGB är ute på en cykeltur med sitt argument. GIF Sundsvalls publiksiffror är idag redan bland Allsvenskans allra sämsta publiksiffror och jag vill påstå att det har nästan ingenting alls med parkeringsmöjligheter att göra. Däremot med fotbollsintresset.

Bättre då att konstatera faktum. Intresset för fotboll är nästan inte ens ljummet i Sundsvall längre. Finns intresset så tar man bussen fram och åter till stadion. Alternativt parkerar en bit ifrån stadion och utsätter sig för en liten hälsosam promenad.

Vill KGB verkligen intressera sig för ett av Allsvenskans sämsta publiklag på hemmaplan (läs giffarna) så bör KGB hellre undersöka komforten på Sundsvalls fotbollsstadion som idag är den stora bromsen till ett ökat publikintresse. En icke tilltalande trängsel i ett ministadion som inte är det minsta lilla ombonat och erbjuder massor av de besökande en plats under bar himmel.

Tillväxtpotentialen för förbättrad publiktillströmning finns alltså under bar himmel på någon av ministadions mindre attraktiva platser.

Att som KGB kräva parkeringsplats på en hörnsparks längd låter sig heller inte göras hos de klubbar som idag publikmässigt sett utklassar GIF Sundsvall. Alltså det stora flertalet av Allsvenskans klubbar. Publikt och mätt på hemmaplan så ligger giffarna i botten tillsammans med Häcken och Falkenberg. Denna bottentrios gemensamma nämnare stavas inte "parkeringsplatser"!

"Valle"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel