Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Kommunen måste få med invånarna på spartåget

Tycker så synd om min kommun (Sundsvall) som så ofta blir måltavla för kommuninvånarnas vrede? Skälet har ni säkert hört. Kommunen vill spara pengar. Ursäkta mig, men att börja spara är någonting fint och positivt. Jag har själv i långa perioder varit riktigt sparsam vilket jag i senare skede i livet haft stor glädje utav.

Kanske skulle man från kommunens sida kunna vässa sig en par snäpp i sparhanteringen för att få allmänheten med på "spartåget"? Man glömmer ofta bort att vara konkret utan att exakt förklara för skattebetalarna vad sparmålet är. Hur tänker man sig då att skattebetalarna ska kunna känna delaktighet?

Man följer inte upp sparandet och delrapporterar inte hur sparandet fortlöper, vilket innebär att man dödar glädjen med sparandet. Det är ju kul att se hur slutmålet närmar sig. Man är för ivrig med att hoppa på nya sparmål för kommuninvånarnas bästa utan tanke på avrapporteringar på tidigare påbörjade sparanden.

Med ovan beskrivna beteende slår kommunen krokben på sig själv med följden att skattebetalare ges känslan av att stoppa in stora pengar i ett ännu större svart hål. Med sådan känsla blir ordet "spara" ett förhatligt ord.

Med större delaktighet följer ett större engagemang. Personligen äger jag mitt boende i Sundsvall och har även ett hem vid Medelhavet där jag vistas stora delar av året, till stor glädje för både kropp och själ. Utan sparande hade jag inte åstadkommit någonting alls. Vi måste kunna glädjas åt att bo i en stad vars styrande människor är kloka och energiska till framtida glädje för alla oss Sundsvallsbor.

"Valle"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel