Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Kommunens prioriteringar i Sundsvall behöver bli bättre och mer kostnadseffektiva

Med anledning av ledaren "När Sundsvalls ekonomi krisar måste allt ifrågasättas – även idrottshallar och logistikparken" i ST 26 januari.

Marcus Backholm Bohlin menar att kommunen behöver "vända på allt" och prioritera bland sina alla satsningar. Men han menar också att vissa prioriteringar riskerar att bli som att "sila mygg och svälja kameler".

Jag håller med, men jag vill uppmärksamma Backholm Bohlin om att det är ännu viktigare att de prioriteringar kommunen väljer också måste vara bättre och mer kostnadseffektiva.

Många av kommunens tidigare val har nog varit rätt, men har haft en förmåga att allt för ofta "spåra ur" i genomförandet. Det är för dåligt. Kommunen måste helt enkelt bli mycket bättre i att genomföra sina prioriteringar.

Ett exempel är insändaren av "Kent" på debattsidan i ST 19 januari, som handlar om kommunernas plan att bygga två heltidsbrandstationer. Detta kan inte vara rimligt.

Mera PP i kommunens prioriterade val – mer pang för pengarna.

Lars i Granloholm

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel