Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Korsningen Bergsgatan–Thulegatan är betydligt farligare för fotgängarna

Kritiken mot korsningen Nybrogatan-Bergsgatan är säkert rättvis. Men det finns platser utmed Bergsgatan som är betydligt farligare – inte minst de två obevakade övergångsställena.

Den farligaste platsen på Bergsgatan är dock korsningen Bergsgatan–Thulegatan. Som synes av bilden är det ett mycket smalt område som fotgängarna ska gå på för att kunna nå knappen för att kunna få grön gubbe.

När det är snö är det dessutom helt omöjligt för äldre människor att ta sig fram och vi yngre halkar lätt ut i körbanan.

Det underlättas inte heller av bilarna passerar på någon meters avstånd, ofta uppemot 70 kilometer i timmen. Vid grön gubbe stannar de flesta bilarna. Dock inte alla. Flera gånger har bilar passerat både framför och bakom mig trots att de haft rött ljus.

Det är med livet som insats som man morgon och kväll försöker ta sig till jobbet. Och på motsatta sidan vägen är trottoaren ännu smalare och trafiken ännu närmare gångtrafikanterna.

Jag förstår inte hur man i dag får ha kvar så farliga övergångsställen där fotgängare, cyklister och äldre med rullator ska försöka få plats.

Ständigt nedstänkt

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel