Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Korsningen på Skepparplatsen är också trafikfarlig – blir ofta trängd mot trottoarkanten

Jag har läst insändarna i ST om korsningen Nybrogatan–Bergsgatan och kan inte låta bli att tycka att man måste göra något åt den eftersom det smäller där stup i kvarten.

Det finns fler korsningar där man undrar hur man tänkte när de byggdes. Den nya korsningen vid "röda torget" är ett exempel. Skepparplatsen är kanske det korrekta namnet. Där verkar flertalet tro att högerfilen i norrgående är renodlad högersvängsfil och om man kör rakt fram blir man ofta trängd mot den höga trottoarkanten av bilister som tror att de ligger i högerfil.

Om man betraktar hur korsningen ser ut uppifrån så är det inte konstigt. Där finns tre filer. En för högersväng/rakt fram, en för rakt fram i vänsterfil efter själva korsningen samt en fil som bara är för den som ska vänster in på Norrmalmsgatan.  Men kör du rakt fram i mittenfilen så hamnar du i högerfilen när du passerat korsningen.

Som refugerna är placerade kan man snarare tro att mittenfilen ska vara högerfil norr om trafikljusen.

Har det inte redan varit krockar där så är det bara en tidsfråga. Bygg om så högersvängande mot Heffnerskajen får en egen fil där man bara får svänga höger.

Bredsandsgubben

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel