Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Krama ur det sista, Timrå IK – vi ska stanna i SHL

 
SHL-kvalet Timrå IK-Oskarshamn
Visa alla artiklar

Timrå hej!

Vi står nu här, på en svindlande bergskant, och ser med respekt ut över horisonten. Njuter av utsikten. Tar ett djupt andetag. Här vill vi vara. I SHL.

Långsamt tittar vi ner över dalen och inser stolt: vilken resa vi gjort. En kamp från den djupaste av dalar och enda hit. Gåshuden kommer krypande. Timrå IK.

Men vindarna har börjat slå allt hårdare mot våra kinder. Tillvaron på berget har hårdnat. Pressen ökar. Ska vi fortsätta vår resa upp på berget, eller ska vi gå ner igen? Ge upp? Efter allt slit? Aldrig. Vi är Timrå, och vi ger aldrig upp.

Vi börjar se oss omkring. Hur ska vi göra för att klara oss? Och plötsligt inser man. Bergskanten syns inte mer. Vindarna har avtagit. Det är inte bara spelare och ledare som befinner sig på berget. Där står tusentals personer tillsammans uppradade och bildar en ogenomtränglig bubbla. Skyddar laget från de kalla vindarna och det skarpa stupet. Redo att göra allt, för Timrå IK.

Ikväll är NHK Arena lagets skyddande bubbla, starkare än någonsin. Och spelarna ska njuta av sin kanske största match i karriären med 6000 sjungande supportrar i ryggen. Vi vet att vi kan. Tillsammans klarar vi saker som ingen annan tror är möjligt. Nu är det dags igen.

Så ut och kör! Vem blir hjälte och legend? Ta chansen! Krama ur det sista. Se glädjen.

Vad som än krävs. Vi ska stanna i SHL!

Timrå hej!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel