Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Kräv att personal inom äldreomsorgen ska vaccinera sig!

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Vaccination skall vara ett absolut krav på alla som jobbar inom äldreomsorg på alla nivåer!

Att anställda inom äldreomsorgen här i Västernorrland säger sig vara tveksamma eller rent utav vägra att skydda både sig själv och sina nära är horribelt!

Har även hört att vissa känner rädsla för eventuella komplikationer. Är det foliehattar som ska hjälpa våra äldre, kan man undra..?

Lisa Ulander i Sundsvall är en fin förebild. Hon drabbades 2009 av narkolepsi i samband med vaccination mot svininfluensan och hon har nu massmedialt gått ut och uppmanat till att man ska vaccinera sig, för att inte utsätta andra för fara.

Vaccinet mot svininfluensa var ett vaccin som togs fram på mycket kort tid med begränsade kontrollgrupper. Till skillnad från dessa vacciner, som tagits fram under extrem expertis med mängder av kontroller.

Om du som anställd vägrar att vaccinera dig råder jag dig vänligast att på momangen tänka om. Om inte, bege dig genast till närmsta arbetsförmedling!

Linus Johansson, moderat kommunpolitiker och kyrkopolitiker i Borgerligt Alternativ Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel