Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Kritisera gärna styrande majoritet – men lämna vårdpersonalen utanför

Replik på Pia Lundins insändare "Det är Asplund som kommer med egentolkade sanningar för politiska poäng".

Jag tror inte Pia Lundin förstår eller ens vill förstå vad jag menar med att inte använda personalen som politiskt slagträ. Kom gärna med kritik mot den styrande majoriteten i vanlig oppositionell mening, men lämna vår hårt arbetande personal utanför.

Som ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden är jag mycket stolt över vår personal som gör ett fantastiskt arbete varje dag, året runt. 

Rörande den AT-verksamhet som Pia Lundin anser att regionen har ’’skrotat’’:  Vid Sollefteå sjukhus sökte 29 personer till de sex tillgängliga platserna. Att bortse från det sökintresse som uppenbart fanns och än en gång skapa sig sin egna tolkning, är i allra högsta grad anmärkningsvärt. Enligt de siffror som redovisats av AT-samordnare konstateras att det är i princip dubbelt så många sökande nu som för några år sedan. Detta är väldigt glädjande.

Denna uppenbart positiva utveckling tycker jag istället att vi alla ska glädja oss åt, oavsett om man är majoritet eller opposition i Region Västernorrland. 

Ekonomidelen i Pia Lundins replik har majoriteten redan besvarat med faktaunderlag. Jag ser därför ingen ytterligare anledning att kommentera det, eftersom att de siffror som regionens ekonomer presenterar inte får fäste hos Pia Lundin och Sjukvårdspartiet.

Lena Asplund (M), ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel