Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Kronofogden svarar: "Besviken spekulant" borde ha fått information om avtalen

Replik på insändaren "Kronofogdens schabbel ledde till att fastighet inte såldes på exekutiv auktion" i ST 29 november.

Jag vill be om ursäkt till signaturen "Besviken spekulant". Du borde givetvis ha fått information om hyresavtalen som du nämner i din insändare.

Kronofogden säljer fastigheter över hela landet. Men det är sällan de medarbetare som arbetar med exekutiv försäljning som håller i våra visningar. Därför finns möjligheten att kontakta vår försäljningsenhet, som kan svara på klurigare frågor om avtal och liknande.

Den här gången missade vi att berätta om den möjligheten, vilket tyvärr ledde till att du och de andra spekulanterna inte fick del av den viktiga informationen om hyresavtalen.

För att undvika liknande informationsmissar i framtiden, har vi förtydligat våra rutiner vid fastighetsvisningar. Om det finns hyresavtal eller andra typer av nyttjanderätter kopplade till en fastighet ska vi alltid berätta det vid visningen – så att det finns tid att i lugn och ro ta ställning till informationen innan det är dags för budgivning.

Jag vill återigen be om ursäkt och även tacka för att du hörde av dig.

Bo Frölander, enhetschef på Kronofogden i Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel