Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Kulturarbetaren förtjänar bättre villkor: "Kulturföretagare bör få samma stöd av samhället som anställda"

Musiken strömmar från radion och tv sänder en svensk långfilm. I kyrkan är det konsert och Tonhallen har ett fullspäckat och spännande schema. Kulturen har stor betydelse för vårt välbefinnande, lärande och hälsa. 

I Sverige finns närmare en miljon företagare. Enligt SCB drygt 19 000 företagare i kategorin kultur, nöje och fritid. Tillsammans har de över 77 000 anställda. I takt med att upplevelseindustrin växer har många musiker, skådespelare, författare och andra kulturarbetare valt att driva eget företag. Det underlättar i projektbaserade branscher. Till exempel där jobben är säsongsbetonade eller bygger på att olika spetskompetenser arbetar intensivt tillsammans under en begränsad period.

Det finns fördelar med att vara företagare, att i viss mån själv bestämma sin arbetstid, arbetade timmar eller om intäkterna ska användas till lön, utrustning eller hantera intäktsbortfall vid eventuell sjukdom.

Den traditionelle kulturarbetaren i Västernorrland tjänar inte särskilt bra. Många vittnar om utmaningarna med att hitta längre uppdrag. Och när man lägger ned sin själ i ett projekt kan det vara svårt att bibehålla fokus på att sälja in nästa uppdrag.

Statens kulturråd är den myndighet som ska stödja och förverkliga vår nationella kulturpolitik, men under de senaste åren har kulturrådet minskat sin årliga uppräkning. I praktiken minskar resurserna som fördelas till kulturarbetarna. I Västernorrland görs det professionell kultur i världsklass, men med mindre pengar sker det på bekostnad av kulturarbetarnas löner

Ändå är “sjuknärvaron” hög i kultursektorn. Skådespelare uteblir inte från en teaterföreställning i första taget. Många gånger är det extrema prestationer som förväntas av kulturarbetarna, exempelvis pensioneras våra dansare när de är runt 40 år och många musiker drabbas av hörselskador som permanent tinnitus. 

Att vara företagare innebär fördelar, men också en stor risk. Dagens socialförsäkringssystem är uppbyggt från ett ramverk där man förväntas vara anställd. Föräldraledighet, karensdagar och semesterlagstiftning utgår från en anställning. Det är varken rimligt eller relevant på dagens arbetsmarknad. Ett levande kulturliv förutsätter entreprenörer som vågar vara med och utveckla upplevelseindustrin i flera dimensioner.  Därför behöver vi uppdatera regelverk och lagstiftning. Sveriges kulturarbetare förtjänar att få samma stöd av samhället vid föräldraledighet och sjukdom som anställda. 

Liberalerna är ett parti som vurmar för kulturen. Enligt vårt partiprogram är politikernas uppgift inte att styra kulturen, utan att förbättra möjligheterna för det konstnärliga skapandet och den enskildes bildning. När regeringen - inom ramen för januariöverenskommelsen - ser över lagstiftningen som hanterar arbetsmarknaden, är det viktigt att möta behoven hos egen- och småföretagare. Kulturarbetarna är ett tydligt exempel på nödvändigheten av bättre förutsättningar. 

Maria Mattsson Mähl, entreprenör och ledamot av Liberalernas partistyrelse 

Ingeborg Wiksten, regionråd, ledamot i Scenkonst Västernorrland och Liberalernas partistyrelse

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel