Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Lägg inte ned rådgivningen – ungdomarna behöver den

 
Ungdomsrådgivningen föreslås läggas ner
Visa alla artiklar

Snälla, ni som bestämmer. Lägg inte ned ungdomsrådgivningen i Sundsvalls kommun!

Där finns inga klasskillnader – alla ungdomar är välkomna.

När jag tänker på att ungdomsrådgivningen ska läggas ner tänker jag på alla ungdomar som i alla tider kunnat vända sig dit för att få rådgivning och hjälp. Jag tänker på ungdomsrådgivningen som en fristad. En enkel inkörsport till en del av vuxensamhället som kan kännas svårtillgänglig för en ungdom.

Långt ifrån alla ungdomar har föräldrar som hjälper till med sånt. Många måste klara sig själv.

Dessutom kanske man inte vill prata med sina föräldrar om allt. Det känns för privat helt enkelt. Som ungdom vill man kanske hantera en del saker själv och ta ansvar, om det inte är för svårt. Utan ungdomsrådgivningen blir det för svårt.

Har ni som styr gjort en riskanalys och tänkt över konsekvenserna av ert beslut? Har ni tänkt på att oönskade graviditeter bland unga kan komma att öka? Detsamma gäller veneriska sjukdomar.

Har ni tänkt på att många inte kommer att orka söka hjälp när de mår dåligt, och på vad som händer med de människorna senare i livet? Detta på grund av att ni har fattat ett beslut om att den här "fristaden" inte längre behövs.

Tänk på det ett tag.

Om ni tänker länge och söker i ert innersta kanske ni kan komma ihåg hur det är att vara ung.

Har ni tänkt?

Hm, inte så lätt va? Att vara ung alltså. Tänka förutsätter jag att ni kan.

Med vänliga hälsningar

Go

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel