Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Lägg inte ner de specialpedagogiska grupperna i Sundsvall!

 
Nedläggningshotet mot specialskolorna
Visa alla artiklar

Att lägga ner de så viktiga specialpedagogiska grupperna är skandal och ofantlig kunskapsbrist hos ansvariga i Sundsvalls kommun!

Eleverna får här möjlighet till pedagogisk upprättelse, rättigheter som många av dem varit fråntagna på grund av bristande resurser, personal som gjort allt vad de förmått men inte fått tillräckligt stöd, inte heller ovanligt med bristande förståelse på hemskolorna.

Eleverna lägger ofta ansvaret för sina skolmisslyckande på sig själva och far än mer illa. Föräldrar kämpar under många år för att hjälpa sitt barn.

Anpassningar i miljön, fysisk, socialt och pedagogiskt, är nödvändigt för framgång. Den kunskapen har pedagogerna i de nedläggningshotade särskilda grupperna.

Dessa personalgrupper arbetar tillsammans, så att eleverna får möjlighet att läka från tidigare skolerfarenheter och växa som personligheter och uppleva att "jag duger"!

Eleverna har behov som skolan, enligt skollagen och även barnkonventionen, har skyldighet att anpassa sig till.

Ökad kompetens och kunskap behövs kontinuerligt på alla skolor, för att möta alla elever på ett kompetent och värdigt sätt.

Att splittra dessa befintliga elev- och personalgrupper är inte en lösning!

Lena

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel