Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Lägg inte skulden för skolnedläggningar på föräldrar – det finns en anledning till att vi väljer friskolor

 
Skolnedläggningarna i Sundsvall
Visa alla artiklar

Signaturen "M" skriver i en insändare i ST 20 oktober att föräldrar som väljer bort den kommunala grundskolan bidrar till att skolor i Sundsvall kan komma att läggas ned.

Det må så vara att det bidrar till nedläggningar. Detta borde dock göra att kommunala skolor och kommunstyret ser över varför vi föräldrar väljer en friskola istället.

I närområdet där vi bor finns det tre kommunala grundskolor och en friskola. Friskolan har lång kö på sina platser. Då jag sett båda världar kan jag bara säga att strukturen och studieron för eleverna på friskolan är som natt och dag jämfört med på de kommunala skolorna.

Friskolan skulle inte finnas om den hade dåligt rykte.

I de kommunala skolorna förekommer det "gäng" som sätter skräck i andra elever, redan i årskurserna 1–3. Men skolorna stoppar huvudet i sanden.

Friskolan är snabb att ta itu med eventuella problem som uppstår.

Så istället för att skylla på oss föräldrar så borde insändarskribenten rikta sin kritik mot kommunen och rektorerna som ansvarar för de kommunala skolorna. Det är inte föräldrarna som bidragit till dessa eventuella skolnedläggningar.

Pappa

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel