Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Lågt valdeltagande bäddar för de extrema högerkrafterna – gå och rösta!

 
EU-valet i Västernorrland 2019
Visa alla artiklar

EU-valet som äger rum på mors dag, 26 maj, kan man kalla för "det glömda valet". Lågt valdeltagande bäddar för de extrema högerkrafterna, som ser sin chans här och mobiliserar kraftigt.

Om vi inte vill släppa mer makt åt extremhögern, med konsekvenser som gör varje arbetare mörkrädd, så måste det till en styrkedemonstration från de demokratiskt sinnade partierna. De måste visa att de inte accepterar högerpolitiken. Jag vet att SD också är demokratiskt valda, men deras politik och rötter gör att de är en del av högerextremismen och farliga för demokratin.

Vi som vill ha ändring av EU:s grundlag för att stoppa lönedumpningen, skärpa arbetsmiljölagstiftningen på EU nivå, öka EU-satsningarna på infrastruktur och svenska kollektivavtal i Sverige, vi röstar på Johan Danielsson som är nummer två på socialdemokraternas lista.

Johan säger att: EU samarbetet måste bättre än i dag värna demokrati, social välfärd och fackliga rättigheter. Det håller vi väl alla med om!

Gå och rösta 26/5!

Mikael Andersson, Seko Post Mellannorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel