Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Läkarförening svarar: En god arbetsmiljö är nyckeln till att behålla personal på sikt

Svar på Lena Asplunds replik "Region Västernorrland satsar på återväxten – svårt locka läkare när regionen utmålas negativt".

Tack Lena, för ditt svar.

Regionens varumärke som arbetsgivare har byggts av politiker och tjänstemän de senaste åren genom att vara starka röster gällande sviktande arbetsmiljö, rekryteringsproblem och behov av att stänga ned verksamhet. Det är nödvändigt att återbygga det förlorade förtroendet för både beslutsprocess och vårdorganisation som regionen tappat de senaste mandatperioderna.

Det är positivt att man från politikens sida kan visa på förståelse för kompetensförsörjningens centrala roll i regionens framtid och även visa på steg i rätt riktning. Därför är det bra och nödvändigt att antalet ST-läkare i länet ökar.

Ångermanlands Läkarförening har varit konsekventa att utbildning av ST-läkare är nödvändigt för att minska behovet av inhyrda läkare, men att en god arbetsmiljö är nyckeln till att behålla personal på sikt.

Vi vill dock förtydliga att dessa steg om än positiva är hittills otillräckliga förbättringar för att nå en verksamhet som inte är så uppenbart beroende av tillfällig personal och det är nödvändigt att dimensionera utbildning för att täcka vårdens långsiktiga behov.

En god arbetsmiljö kräver lokal ledning med personalansvar och mandat över verksamhet, ekonomi och arbetsmiljö. Genom att arbeta med verksamhetsnära frågor finns möjlighet att använda lokal styrka och ge möjlighet till medarbetarna att påverka sin arbetssituation.

Organisationen har mycket arbete kvar för att bygga upp förtroende och regional känsla av enighet kring vårdens problem och lösningar. Vi i Ångermanlands läkarförening vill därför understryka att dessa steg i rätt riktning kräver ihärdigt och långsiktigt arbete med syfte att förbättra arbetsmiljöförhållanden för att kunna behålla utbildad personal.

I vår mening är detta arbetes möjligheter att lyckas starkt beroende av utvecklingen av ett starkt lokalt ledarskap, personalens möjligheter till delaktighet och hårt arbete från politisk och tjänstemannaledning för att vinna förtroende bland personal och befolkning.

Lars Rocksén, ordförande Ångermanlands Läkarförening

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel