Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Landsbygdsprogrammet en bra draghjälp för att få fler att bosätta sig i våra orter

 
Skolnedläggningarna i Sundsvall
Visa alla artiklar

Förra mandatperioden antog kommunfullmäktige, efter initiativ från den politiska majoriteten (S, C och V) ett landsbygdsprogram.

I landsbygdsprogrammet står det beskrivet vilken typ av grundläggande service som en kommundel kan förvänta sig av Sundsvalls kommun. I varje kommundel ska det finnas en högstadieskola och i varje serviceort ska det finnas en F-5- eller F-6-skola. Det beslutet innebär att Lidens högstadium och Stige skola inte är med i det förslag som barn- och utbildningsförvaltningen nu presenterat när det gäller föreslagna förändringar av skollokaler.

Vi är glada över att kommunen har en politisk majoritet som jobbat för detta. Det innebär också bra draghjälp i vårt arbete för att fler ska bosätta sig i våra orter, för att också klara av att behålla samma service även i framtiden. Det arbetet behöver vi göra tillsammans, både vi som bor på orterna, men även övriga delar av Sundsvalls kommun.

Lotta Evrung (S), ordförande Indal-Lidens socialdemokratiska förening, Liden

Karolina Sundberg (S), vice ordförande Indal-Lidens socialdemokratiska förening, Indal

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel