Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Låt gångtunneln under gamla E4 i Njurundabommen vara kvar – för barnens säkerhet

Jag läste en artikel i ST om att gångtunneln under gamla E4 vid Ica i Njurundabommen ska försvinna.

Man blir förtvivlad när man hör argument som att tunnlarna i city är otrygga och att det inte längre är en Europaväg – och därför ska skolbarnen till två lågstadieskolor få ett övergångsställe att använda istället.

Att den tunga trafiken numera huvudsakligen går på nya E4 är helt sant, men det innebär inte att lokaltrafiken är mindre i Bommenområdet vid tider då skolbarnen är i rörelse. Njurundabilisterna är inte heller felfria förare, så varför äventyra våra små när de ska till och från skolan?

Alla småbarnsföräldrar vet att barn i 7–10-årsåldern inte har full medvetenhet om trafik och dess faror. Lek, brist på uppmärksamhet och ögonen fixerade på mobilen, ibland även med vita snören i öronen för musiklyssning, är ju den vardagsbild de lever i.

Förstår inte beslutsfattarna att den befintliga tunneln är tryggare för barnen – och mycket billigare att bevara än att lägga pengar på att ersätta med övergångsställe?

Roffe på berget

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel