Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Låt Granloholm leva 40 år till – dra inte framtida E14 på Hulivägen

 
Bygget av nya E14
Visa alla artiklar

Vi var på ett öppet hus om "Granloholm fyller 40 år" den 13 november. Det var intressant att höra vilka visioner som Sundsvalls kommun hade när stadsdelen Granloholm byggdes och som man uppenbarligen har ännu idag.

De visioner vi hörde på mötet är bland annat närhet till natur, fint landskap, trygg livsmiljö inte minst för barnen samt bra infrastruktur.

De medverkande talade också mycket om vikten av att "bevara" Granloholm. Man sa även att Granloholm är unikt bland annat tack vare sina fina friluftsområden.

På mötet medverkade även kommunstyrelsens vice ordförande Bodil Hansson. Vi hade ett samtal med henne om den pågående utredningen "E14 framtida läge" som Trafikverket driver och det alternativet att dra E14 på Hulivägen. Det svar vi fick av henne var att Sundsvalls kommun inte har tagit ställning till de olika alternativ som utreds nu av Trafikverket. Hon berättade även att kommunen inte vill flytta dagens problem från Bergsgatan till en annan plats och att man vill lösa problemet.

Vi hoppas på att Sundsvalls kommun kan påverka Trafikverket att alternativet N1, "Hulivägen = E14" tas bort från utredningen eftersom alternativet strider mot de visioner som finns för stadsdelen Granloholm.

Vi är kluvna till de svar vi fick av Bodil Hansson, men vi hoppas att man från Sundsvalls kommun är intresserad av det bästa alternativet för dess medborgare och inte för andra intressen.

Intressegruppen "Hulivägen och dess omgivnings långsiktiga bevarande"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel