Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Låt inte avskildheten sänka er, karantänvänner – den har gjort mig mer företagsam

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Alltid tidigare har jag fått höra att människan är ett flockdjur. Vi mår bäst när vi är tillsammans. Och det är säkert en klar majoritet som håller med om det.

Men för egen del har jag känt att det inte stämmer på mig. Jag laddar mest energi i min "självsamhet". Om jag skulle finna det tråkigt att bara ha mig själv som sällskap – varför skulle jag då vilja påtvinga någon annan mitt tråkiga jag?

Min isolering har snarare gjort mig mer företagsam. Det känns som om min inspiration till vad som finns att göra hemmavid inte vet några gränser – till skillnad från tidigare, när jag levde mitt inrutade liv med jobb på kontor från 8 till 17. Då hade jag hade noll energi när jag kom hem. Jag gjorde endast det ytterst nödvändiga; städa, tvätta och laga mat.

Nu med karantänen känns det som om jag har all energi i världen.

Och vädret! Kallt, blåsigt och regn. Perfekt fixa-hemma-väder.

Så kära karantänvänner, låt inte avskildheten sänka oss. Låt oss snarare inse att det kan rent av vara nyttigt att vara själv. Det är inget farligt tillstånd. Låt oss inte drabbas av panik. Vi behöver distansera oss emellanåt oavsett hur roligt det är med jobb och andra sociala aktiviteter. Vi behöver lugnet för att kunna känna harmonin och hitta tillbaka till oss själva. Våra ack så stressade själar behöver också återhämtning.

Och även om du inte håller med mig, så försök åtminstone att acceptera att det faktiskt människor som inte har lika stort socialt behov som du.

Micke

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel