Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Låt inte våra skattepengar gå ned i privata aktörers fickor

Kan någon svara på varför skattemedel får gå till privata skolor och privat vård och omsorg?

Den som vill ha privat vård, omsorg eller skola till sina barn kan ska stå för dessa kostnader själva. Skattemedel ska gå till medborgarna och inte till privata aktörer.

Sverige var en gång världsledande vad gäller bra skolor samt vård och omsorg, men som de borgerliga, och för all del även socialdemokrater hjälpligt håller på att förstöra genom alla privatiseringar.

Egentligen är det väldigt stötande, ja även kränkande, för en övervägande stor del av befolkningen, att man lät privatiseringen gå långt över gränsen för vad som i grunden var tänkt med skattemedel som den arbetande befolkningen mangrant betalar in.

Visserligen har man låtit till exempel administrationen växa sig över huvudet i de offentliga inrättningarna och det till stora kostnader, men med lite mer vanligt bondförnuft skulle man komma till rätta även med det och mycket annat.

Skattebetalaren

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel