Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Låt naturen möta vattnet i Sundsvall – jag önskar fler grönområden

Varför är man i Sundsvall inte bättre på att ordna grönområden?

Det är jättebra att det byggs och händer saker, men hur kommer det sig att det inte finns fler parker centralt? Vi har Hedbergska parken (ja-nej-vet ej-parken) som egentligen inte är mer än en genompassage.

Efter besök i både Östersund och Stockholm så fascineras man över hur bra andra städer är på att låta naturen möta vattnet. Det skulle vara fantastiskt om det fanns områden i centrala Sundsvall där man kan både promenera och jogga, strosa med hund eller familj.

Istället är det betonghus efter betonghus och man "stänger igen" hamnen fullständigt, samtidigt som det inte finns något som helst att göra i hamnområdet. Varför inte minigolf? Lekplats?

Det är ett perfekt tillfälle att kunna förlänga staden, få folk att utforska andra delar än de fyra hörn som omfamnar torget.

I samma veva går det fint att ta bort all asfalt i Stenstan och låta den fina kullersten som ligger därunder få komma fram. Gustav II Adolf kan få ny placering utanför Hedbergska eller dylikt.

Låt staden leva, men gör det på rätt sätt. Potentialen är enorm. Ge invånarna det de vill ha.

MW

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel