Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Lätt att lägga ned en hälsocentral utan patienter – är det planen i Liden?

 
Bantningen av hälsocentralerna
Visa alla artiklar

Än en gång ska det försämras för oss på landsbygden. Nu är det hälsocentralen i Liden som är hotad. För trots politikers och vårdchefers fina ord och försäkringar om att det kommer att bli bättre med en filial, jämfört med i dag, går jag inte på de vackra beskrivningarna och tomma löftena.

För det första är Granlo hälsocentral redan överhopad av patienter. Klarar de verkligen fler patienter? Jag undrar vad de som arbetar där tycker om detta förslag?

Blir vi alltså tvångsskrivna på Granlo hälsocentral? I så fall, vart tog det fria vårdvalet vägen?

När vi skrivs in på Granlo hälsocentral blir Lidens hälsocentral tom på patienter, en hälsocentral utan patienter är väldigt lätt att lägga ner.

Vi har en väl fungerande hälsocentral med ett väldigt fint rykte, underbar och engagerad personal och superbra patientomdömen. Vi patienter får snabbt vård, vi belastar inte akutmottagningen i onödan. Vi tas om hand om på bästa sätt.

Har ni verkligen gjort allt för att lösa läkarbristen på hälsocentralen, eller har ni beslutsfattare bara dålig fantasi när det gäller att erbjuda och locka läkare till Liden?

Tänk dig att du blir sjuk och får en tid i Granlo, men inte känner dig kapabel att köra till Granlo eller längre. Hur ska du då ta mig dit? Om det nu går en buss, ska du då sitta där i en timme sjuk och smitta ner alla andra? 

Tar ni politiker ansvar för det beslut ni tar och har ni verkligen förstått konsekvenserna? Finns en konsekvensanalys?   

Kan vi få skriftligt av er beslutsfattare att det inte kommer att bli några försämringar och att ni inte kommer att lägga ner vår hälsocentral?

"Emilia"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel