Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ledarna toppar ungdomslagen – det dödar ishockeyn i Ånge

Jag är en före detta utövare av ishockey i Ånge. Ända sedan jag själv spelade ishockey i Ånge så har man haft en förkärlek att toppa lagen långt ner i låga åldrar. Detta medför att alla inte får spela, vilket är rent ut sagt för jävligt.

Ungdomar i tio– till tolvårsåldern blir utsållade, man är med på träningarna men när matchen kommer blir man på bänken. Sedan är man brydd att ungdomar flyr klubben och att man knappt har ett A-lag.

Jag har pratat med många ledare i Dalarna, Sundsvall och i norra delarna av landet, och alla säger samma sak – att de har en nollvision för toppning av ungdomslagen, att alla ska få spela.

Det man gör nu är att döda ishockeyn i Ånge. Utan en stor massa av ungdomar finns inte de där som blir bra. Barn utvecklas olika från år till år.

Jag förstår inte hur ledarna kan vara så prestationsinriktade och alltid vill att lagen ska vinna, till vilket pris som helst. Det måste vara en lek med regler för ungdomar och inte en utsållning och blodigt allvar redan vid tio års ålder.

En besviken ÅIK-supporter

ST-kommentar:

Ånge IK har fått möjlighet att svara insändaren, men har avböjt.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel