Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Lena Asplund (M) svarar: Politikerna ska inte vara nere på "skruvar och muttrar"-nivån

 
Stora sparförslag inom specialistvården i Region Västernorrland
Visa alla artiklar

Replik på insändaren "Så går det när de som styr vården inte förstår dess ”skruvar och muttrar".

Pia Lundin, Sjukvårdspartiet, anklagar mig för att inte ha några som helst kunskaper om sjukvård. Men varken hon eller någon annan politiker ska vara nere på ”skruvar och muttrar”-nivån. Som förtroendevalda är vi inte utförare. Vi berättar om vad vi vill, men vi lämnar hur-frågorna till våra kunniga och engagerade anställda.  

Jag undrar om Pia Lundin kanske tror att hon fick en rejäl befordran efter valet 2018, från enhetschef till verkställande direktör över all sjukvård i länet? Hon gör nämligen tvärtemot och berättar om hur, trots två år i rollen som politiker. 

I artikeln så lyfter hon återigen den så kallade "Norrtäljemodellen", detta trots att sex av länets sju kommuner sagt att de inte är intresserade.  Är det så att Sjukvårdspartiet inte har något annat svar på hur man ska lösa regionens ekonomiska underskott?  

(När det gäller min egen kunskap om sjukvård så har jag en runt 25-årig erfarenhet, då mitt yrke är biomedicinsk analytiker, men det är irrelevant.)

Lena Asplund (M), ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel