Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Liberalerna: Självklart ska lärare prioriteras i vaccinkön

 
Corona: Skolan
Visa alla artiklar

Skolan har en viktig, och för många barn en avgörande, funktion i livet om familjen inte är den givna trygga punkten. Det är i skolan man får rutiner, möter vuxna som utmanar intellektet, leker kravlöst med kamrater och framför allt är skolan en plats där man kan få en varm måltid. Vidare vet vi att en lärares vardag i vanliga fall är tuff med flera olika utmaningar. Under en pandemi är denna vardag om möjligt ännu tuffare.

Vi har med all rätt valt att hålla grundskolan öppen som vanligt under pandemin. Därför har vi en skyldighet och ett ansvar att skydda lärarna som är en av våra viktigaste samhällsbärare.

Alla de vardagshjältar som varje dag som ser till att våra viktiga välfärdsinsatser fungerar ska självklart vara först i kön när vaccinationen kommer igång i vår kommun. Lärare ska, efter riskgrupper och vårdpersonal, självklart prioriteras i vaccinkön. Det är ett livsviktigt beslut som vi måste fatta för att vår kommun ska överleva inte bara i en brinnande pandemi utan även på sikt klara kompetensförsörjningen.

Vi har inte råd att tappa lärare eller lärarledda timmar i vår kommun om vi någon gång ska kunna vända de negativa skolresultaten.

Ordspråket "Som man sår får man skörda" har aldrig varit mer aktuellt i en tid som denna. Prioriterar vi inte rätt i vaccinkön kan det få förödande konsekvenser för varenda unge i Sundsvalls kommun.

Jeanette Lozanovski (L), barn- utbildningsnämnden

Stefan Falk, gruppledare Liberalerna Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel