Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Lövgren svarar: Min slutsats kvarstår – de åsikter Glenn Nordlund har får han tyvärr inte ha

Replik på Katarina Östholms svar direkt på min tidigare insändare "Även politiker måste få höras"

Katarina Östholm förvånas över att hennes text kan läsas som att hon har ambitionen att tysta någon. Ändå är det just det hon vill ska hända.

Den ”släng av sleven” hon utdelar är en kanonad från någon som kan breda ut sig på helsidor där hon själv alltid får sista ordet. Där kan Katarina Östholm gotteplocka bland händelser som Glenn Nordlund inte ens varit inblandad i, men sådant görs ju för att ta hem poänger.

Min slutsats av Katarina Östholms text kvarstår: De åsikter som Glenn Nordlund har får han inte ha. Och det är synd, för de är rätt sunda. Han har respekt för det engagemang som visas för sjukhuset i Sollefteå och samtidigt ser han det som problematiskt att diskussionen fokuserar på vad som saknas, istället för att lyfta fram och utveckla det som finns. Detta har han konsekvent sagt sedan dag ett. Detta är åsikter som kan finnas samtidigt. Jag delar dem själv. Som ordförande i beredningen för medborgardialog inom Region Västernorrland vet jag att de bästa lösningarna kommer fram genom gemensam dialog om just lösningar.

Så, kanske kan vi alla försöka lyfta frågor i vår samtid och vrida och vända på dem istället för att komma med bombastiska påståenden som medvetet förvanskar andras åsikter. Jag säger det en gång till: För en långsiktigt robust demokrati måste en mångfald av röster och perspektiv komma till tals.

Anette Lövgren (S), förtroendevald Region Västernorrland och ordförande i beredningen för medborgardialog

SVAR DIREKT:

Regionen har upprepade gånger och på olika sätt agerat för att förminska och till och med häva ockupationen. Det är tidningens demokratiska uppgift att synliggöra sådana företeelser, särskilt när de, som i detta fall, bildar ett tydligt mönster.

Jag anser att det olämpligt av politiker – inte bara Glenn Nordlund, vilket framgår av krönikan hur gärna Anette Lövgren än vill läsa in något annat – i ledande position att försöka kväsa ett civilt motstånd mot nedskärningar som försvårar utvecklingen av levande samhällen i inlandet.

Att först förorsaka kraftiga försämringar på ett sjukhus skapar medborgerliga protester. Att sedan påstå att det är protesterna som är problemet är inget annat än absurt. Och, återigen: Att kritisera en persons uttalande är inte synonymt med att diskvalificera den personens rätt att uttala en åsikt. Det är en enormt besynnerlig slutledning. Med detta avslutar jag min del av diskussionen.

Katarina Östholm, kulturredaktör

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel