Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: M och KD största hindret för sanering av tunnorna

Artikel 7 av 9
Gifttunnor i Sundsvallsbukten
Visa alla artiklar

Gustav Ericsson verkar i sin ledare i ST 1 november ha blivit bländad av lokala moderaters pr-utspel om gifttunnorna.

Miljöpartiet vet att för att göra skillnad behöver man satsa på riktigt. Därför innehöll höstens regeringsbudget en stor satsning på sanering och åtgärder för rent hav.

Budgeten som Moderaterna tillsammans med Kristdemokraterna drev igenom i riksdagen i våras, innebar istället ett dråpslag för Sveriges miljö- och klimatarbete med massiva nedskärningar på ett flertal områden. Bland annat skulle det arbete som myndigheter och forskare gör för att upptäcka miljöproblem och gifter i våra hav avbrytas.

Den moderate riksdagsledamot som Ericsson hyllar som miljöhjälte, Lars Beckman, spenderar samtidigt en stor del av sin tid på Twitter med att förneka klimatförändringarna. Att inte ta vår tids största utmaning på allvar, det pågående klimathotet, är knappast att vara en miljökämpe värdig namnet.

En sanering av tunnorna i Sundsvall är självklart något Miljöpartiet välkomnar. Men det är något som ska utföras av experter, som behöver resurser. Det sista är något Miljöpartiet levererat, till skillnad från Moderaterna.

Johanna Simonsson, Miljöpartiet i Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel