Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Majoriteten svarar: De sociala skillnaderna ska minska i hela Sundsvalls kommun

Vi i den politiska majoriteten i Sundsvall, bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet, har pekat ut arbetet med att minska sociala skillnader, för att långsiktigt stärka tryggheten för alla medborgare, som vår mest prioriterade fråga. Om detta skrev vi nyligen en debattartikel, varpå Roland Hultman från Holm skrev en replik. Han vill veta vad vi gör för att minska de sociala skillnaderna på landsbygden.  

Som en del i vår satsning har vi pekat ut Bredsand och just Indal-Liden, där Holm ingår. Vi vill under mandatperioden öka den kommunala närvaron i Indal-Liden. Det handlar bland annat om byggande av en idrottshall, omlokalisering av kommunala arbetsplatser, satsningar på utemiljön och särskilda satsningar på att utveckla näringslivet i kommunen.

Vi fortsätter också satsningar på servicepunkter, snabbt bredband i hela kommunen, samspel mellan småskaligt företagande och kommunen när det gäller upphandlingar, tillgänglighet till mobibblan och distansutbildningar. Räddningstjänsten tittar också nu på möjligheterna att bygga en ny brandstation i kommundelen.

I Indal-Liden, såväl som i Bredsand, kommer vi också att genomföra ett pilotprojekt med lokala råd där lokala förtroendevalda tillsammans med representanter från näringsliv och föreningsliv får möjlighet att diskutera och prioritera vilka insatser som behövs i området. De lokala råden ska bland annat jobba med ungdomars situation, kultur- och fritidsverksamheter och näringslivsutveckling.

Insändarskribenten frågar också hur det gått med landsbygdsprogrammet. Landsbygdsprogram 2021 ligger högt på agendan och genomsyrar de beslut som tas i nämnder, bolag och styrelser. Tillsammans med det arbete och den handlingsplan som nu tas fram för att uppnå målet om att minska sociala skillnader, blir de åtgärder som genomförs med landsbygdsprogrammet som grund viktiga i arbetet för att hela Sundsvall ska hålla ihop och utvecklas.

Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens vice ordförande

Hans Forsberg (C), ordförande infrastruktur- och serviceutskottet

Christiane Rüdiger (V), ordförande nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel