Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Man borde väl kunna förvänta sig att bussarna väntar in varandra?

Glad i hågen antog jag nyligen uppmaningen från kommunen att åka buss. Jag klev på i Havstoviken en lördag vid 16-tiden och det var en fullsatt buss med badgäster.

Jag insåg efter en stund att bussen kanske kunde bli sen, då det var trångt och bökigt i badvikarna denna varma dag (bussen verkade för övrigt sakna AC). Jag bad vår chaufför säkerställa att linje 1 till stan skulle vänta på oss, då vi ska anlända till Vi centrum 16.50 och bussen till stan skulle avgå 16.51. Nästa tur skulle gå 17.51!

Vid ankomst till Vi centrum såg vi bakändan på bussen ett par hundra meter upp. För det flesta innebär kanske detta en stor olägenhet att vänta en timme på Alnön, men personligen hade jag en tid att passa 18.00, avgång med Medvind.

Upprörd över detta faktum undrade jag om Din tur skulle betala min taxi? Vår förtvivlade chaufför talade om att han försökt anropa chauffören på linje 1, men inte fått något svar. Denna underbara man som är värd tio tusen rosor, beslutade sig då för att förbarma sig över oss cirka 15 strandade resenärer, och körde oss till Navet, då hans arbetsskift var slut och han skulle till depån.

Eftersom bussarna inte går med större turtäthet, linje 75 går varannan timme och linje 1 går en gång i timmen efter 17, så borde man väl kunna förvänta sig att de väntar in varandra? Åker som sagt gärna buss men man vill ju kunna lita på att det fungerar!

Marie J

SVAR DIREKT:

Hej Marie. Vad roligt att du börjat resa med oss!

Det är viktigt att bussen kommer och går i tid så att du kan lita på tidtabellen. I normala fall skulle busslinje 75 ha kommit in till hållplatsen före att linje 1 hade sin avgångstid. När bussen blir försenad ska föraren kontakta den andra bussen. Precis så som du beskriver att föraren på din buss gjorde.

Vi har varit i kontakt med bussbolaget som kört. Både föraren på linje 75 och 1 försökte anropa varandra men kommunikationen har tyvärr misslyckats. Det beror mest troligt på att bussen befunnit sig i en radioskugga.

Vad fint agerat av föraren att köra er till Navet! Vi har skickat berömmet vidare så att föraren får ta del av det. Hoppas vi får se dig ombord på bussen igen!

Michaela Björk, informatör på Din Tur

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel